Et tilbakeblikk på historien og utviklingen fra FemiRoma til FemiRUN & WALK og Active Adventure Travel AS

Historien om FemiROMA til FemiRUN  og Active Adventure Travel AS

De store forskjellene ligger i de små detaljene


Historien om FemiROMA til FemiRUN & WALK

og Active Adventure Travel AS


Jeg, Vibeke Bjerg, hadde et stort ønske om å løpe maraton i Roma og en drøm om å starte en bevegelse og et nettverk av kvinner innen fysisk aktivitet.


En bevegelse og et nettverk bestående av kvinner på vei ut av lange treningspauser, kvinner som trente av og til, kvinner som trente mye og løp maraton, kvinner som hadde vært langtidsskadet eller hadde vært gjennom en lang sykdomsperiode.

Drømmen var å skape et nettverk som motiverer og inspirerer kvinner til å komme seg over dørstokkmila flere ganger i uken og sette seg "hårete mål", som maratondeltager eller finne sitt aktive «jeg».


Mitt mål var å fylle et fly med kvinner, som skulle vandre eller løpe Maratona di Roma.

 

FemiRUN & WALK er i dag et nettverk og en bevegelse på flere tusen kvinner og en bedrift, Active Adventure & Travel AS, som organiserer "Eventyr, løpe og vandrereiser".

 

År 2013, var et unikt første år med forberedelser for å kunne delta på "vårt" første maraton i mars 2014, i Roma og bygge opp nettverket.

 

Mange av FemiRoma (nå FemiRUN) kvinnene hadde ikke trent på mange år og overtalte seg selv!  Som Arina sa: «Jeg skal endre meg, jeg skal opp av sofaen, jeg skal gogge og løpe maraton og sammen med FemiRoma nettverket legger jeg ut på en spennende og utfordrende reise. En reise hvor det første "hårete målet" er målstreken i Maratona di Roma, 23. mars 2014». 


FemiRoma "første" maraton ble, Maratona di Roma, 23. mars 2014, hvor 153 FemiRoma kvinner deltok. De aller fleste stilte på startsstreken og gjennomførte sitt maraton - tre av FemiRoma kvinnene gjennomførte 21 kilometer, noen løp 5 km og andre heiet.  Alle med fantastiske prestasjoner, hvor de nådde sine mållinjer og fikk sine flotte medaljer.

 

FemiRoma kvinnene som fulførte et spennende livskapittel i Roma, var et "tverrsnitt" av kvinner. Alderen var fra 20 - 69 år, med alle kroppsformer og fasonger, superfriske kvinner, kvinner som var gravide, kvinner med utfordringer, som blant annet MS, kreft, epilepsi, nedslitte knær og dårlig rygg. Det var næringslivskvinner, sykmeldte kvinner og uføretrygdede. I Roma løp - jogget - "gogget" - vandret alle for seg selv med FemiRoma nettverket som støtte, inspirasjon og motivasjon. 

 

I 2015, 2017 og 2018 vant FemiRoma kvinnene på nytt i Roma. De la Romas gater under seg og alle nådde sine mål og fikk maratonmedaljen. FemiRoma kvinner i alle aldre, «Former & Form» hadde vist at: «DET DU VIL – DET KLARER DU».


Fra 1.november. 2016 endret FemiRoma navnet til FemiRUN og fra 2020 FemiRUN & WALK.


I 2024 skal FemiRUN & WALK atter tilbake til Roma, denne gangen for å feire sitt 10 års jubileum, se mer på www.femirun.no


FemiRUN & WALK ønsker alle kvinner velkommen til å være med på nye reiser mot nye delmål, «hårete mål», mållinjer, en god livsmaraton og være sammen i et nettverk som inspirerer, støtter og motiverer hverandre til en aktiv hverdag med overskudd.


Treninger, vandringer, foredrag og sosiale sammenkomster arrangeres mange steder i Norge. Hvert eneste år blir det arrangert reiser til ulike spennende byer, hvor alle er velkomne, enten du ønsker å heie, gå, gogge, jogge eller løpe.


FemiRUN & WALK ønsker å skape engasjement, utfordre grenser, utvikle kvinnenettverket, og motivere sine medlemmer til å trene mot et konkret mål med et stort innslag av sosial interaksjon, glede, variasjon og «galskap», med og uten joggesko og med og uten høye heler.


FemiRUN & WALK ønsker å bygge et nasjonalt og internasjonalt nettverk av kvinner som ønsker en endring i aktivitetsnivået sitt.


Velkommen til FemiRUN & WALK! Velkommen til vår side og et nettverk som motiverer og inspirerer til en aktiv hverdag med spennende målsetninger!

 

Løpereisene markedsføres og gjennomføres i regi av FemiRUN & WALK, med Active Adventure & Travel AS, som fakturautsteder og innehar Reisegaranti.


Vandringene markedsføres, gjennomføres og faktureres av Active Adventure & Travel AS, som innehar Reisegaranti.

 


Vibeke & Aage

FemiRUN & WALK

Historien om FemiROMA til FemiRUN  og Active Adventure Travel AS


April 2024


ROMA 

Maratona di Roma

Bli med og feire FemiRUN & WALKs 10 års jubileum.


Maraton gjennom utrolige Roma, en av de vakreste byer i Europa.


Maraton, 5 km vandring


Er du interessert og vil motta informasjon om arrangementet og løpsdato, send e-post til: "10 års jubileum ROMA 2024".


FemiRUN & WALK - ACTIVE ADVENTURE & TRAVEL AS

 

Organisasjonsnummer: 914 917 700

KONTAKT INFORMASJON

 

Addresse: Østbyfaret 25c 0687 Oslo

e-mail: info@activeadventure.no

Telefonnr: +47 900 93 362

ÅPNINGSTID (TELEFON)

 

Mandag-fredag: Kl: 09:00-16:00

 

© FemiRUN  & WALK - ACTIVE ADVENTURE & TRAVEL AS

I samsvar med GDPR er vi pliktig å opplyse om at denne nettsiden benytter cookies.

Godta